Novice, Objave

Medved Lovro se vrača – Dnevnik pustolovca medveda Lovra, Amerika

Najbolj simpatični in radovedni medvedek je pred leti raziskoval Slovenijo, tokrat se podaja v svet.

Medved Lovro je tisti medved iz kočevskih gozdov, ki se je nekega dne odpravil na dolgo pot po svetu. S seboj je vzel torbo s kompasom in veliko dobre volje. Njegova pot se je povsem po naključju začela povsem na jugu Južne Amerike, kamor so ga zanesli morski tokovi in divji vetrovi Atlantskega ocena. Na obali Ognjene zemlje so se začele njegove številne nepozabne dogodivščine, ki je pridno zapisoval v svoj popotni dnevnik. Ta je sedaj izšel v lični knjigi Dnevnik pustolovca medveda Lovra, Amerika, ki jo je napisal slovenski mladinski pisatelj Žiga X Gombač.

Slednja prinaša sedem poučnih in zabavnih poglavij, v katerih medo spozna jaguarja, tango, starodavne inkovske piramide, kje so pripravili prvi kakav, kako nastanejo kokice, metulja monarha, grizlija, Inuite in mnoge druge zanimivosti Južne, Srednje in Severne Amerike. Knjigo je ilustriral Marjan Manček, izšla pa je pri založbi Kartografija.

“Medved Lovro je enkraten sogovornik in prijatelj od katerega se lahko veliko naučimo,“ je o knjigi povedal avtor Žiga X Gombač. “Vesel sem, da nam je zaupal vse svoje dogodivščine, ki so bile dovolj zanimive in iskrive, da smo jih objavili v barvitem Dnevnik pustolovca medveda Lovra, Amerika. Knjiga prinaša sproščeno branje, nekaj ščepcev znanja, barvite ilustracije in zabavne medvedje pesmice. Primerna je za vse mlade in radovedne raziskovalce, ki jih zanima, kaj se dogaja tam zunaj, v velikem širnem svetu.

“Več informacij o knjigi je dosegljivih na e-mail naslovu info@kartografija.si, Dnevnik pustolovca medveda Lovra je dosegljiv v vseh bolje založenih slovenskih knjigarnah in na spletnem naslovu www.medved-lovro.si.

Stopíva na pot okoli sveta,

zabavneje bo, če kreneva dva.

 Pridruži se mi in beri naprej,

doživi, izkusi, z menoj se nasmej.

 

Related Posts

Dodaj odgovor